Van Herk Rioolservice

Reparatie, reiniging en inspectie binnen en buiten


Riool ontstoppen


De oorzaak van verstoppingen zijn vaak zeep- en vetresten. Deze worden doorgespoeld en harden vervolgens uit aan de randen. Bij elke douche- of spoelbeurt komt er een laagje bij en zo vernauwt de afvoer steeds meer. Ook toiletdoekjes zijn een veel geziene verstoppingsoorzaak in ons vak.
Hier kunt u zelf op letten door waar mogelijk spaarzaam te zijn met toiletdoekjes. Verzakking van de vloer kan een andere oorzaak zijn. Als de verzakking boven het riool zit kan de buis knappen. Het probleem is niet altijd meteen duidelijk, maar pas bij grotere complicaties zoals een ondergelopen kelder, komen deze aan de oppervlakte.
Van Herk ontstopt ieder riool met de meest moderne apparatuur. U kunt contact met ons opnemen voor het ontstoppen van uw: toilet, riool, cv-installatie en afvoer.

Riool reparatie


Riool- en afvoerbuizen zijn gemaakt om tegen een stootje te kunnen, maar soms ontkomt u er niet aan om een reparatie aan het riool te laten uitvoeren.
Er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor afvoerbuizen en rioolpijpen beschadigd raken. Vaak is het simpelweg de veroudering van het rioolsysteem, maar er zijn ook andere redenen aan te voeren. Omvangrijke breuken kunnen bijvoorbeeld ontstaan door de wortels van bomen in uw tuin of rond uw huis. Ook het wegspoelen van te grof materiaal via het rioolstelsel kan een reden zijn voor riool herstel of vervanging.
Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring en beschikken over de juiste apparatuur voor het herstel van uw riool. Indien de ontstane schade te groot blijkt, kunnen wij zelfs het gehele riool vernieuwen.

Riool reinigen


Het reinigen van rioolstelsels kan op twee manieren:
- Mechanisch reinigen
- Hoge waterdruk reiniging
Mechanisch reinigen
Mechanisch reinigen vindt vooral binnenshuis plaats. Doormiddel van frezen maken wij u afvoerleidingen schoon tot de oorspronkelijke diameter, bijvoorbeeld bij de keuken of douche.
Hoge waterdruk reiniging
Hoge waterdruk reiniging vindt vooral buitenshuis plaats. Als wij het rioolstelsel binnenshuis mechanisch gereinigd hebben spoelt al het vuil naar de grondleiding (hoofdafvoer) dat in de grondleiding op den duur weer vaak een verstopping veroorzaakt! Wij graven dan buitenshuis de afvoer op en al het losgefreesde vuil wordt onder hoge druk de grondleiding uitgespoten naar het hoofdriool van de gemeente.

Preventie


Met preventie en advies kunnen problemen worden voorkomen. Om problemen met de riolering te voorkomen, is het goed om de leidingen af en toe te laten reinigen. Wij kunnen u adviseren over:
• uw riolering;
• de manier waarop u uw riool zelf kunt doorspoelen, en schoonmaken;
• mogelijke verbeteringen;
Al onze medewerkers hebben genoeg kennis en ervaring om u advies op maat te geven. Zij willen dit graag voor u doen.

Inspectie


Met een grondige rioolinspectie kunt u verstoppingen en wateroverlast voorkomen. Bij een rioolinspectie worden camera’s of laserapparatuur ingezet. Zo kan worden gemeten hoe dik de leidingen zijn of waar een eventuele verstopping gelokaliseerd is.
Onze bedrijfsauto’s zijn uitgerust met speciale rioolcamera’s, waarmee wij camera-inspectie kunnen uitvoeren. Dankzij deze camera kunnen wij precies de oorzaak van de lekkage of verstopping achterhalen.

Lekdetectie


Heeft u last van een lekkage, maar is het niet duidelijk waar deze zich bevindt? Wij bieden dan de ideale oplossing. Met onze gespecialiseerde apparatuur sporen wij de lekkages op waardoor hakken en breken is hierdoor niet nodig is. Dankzij onze service maakt u dus geen onnodige kosten voor sloop- en herstelwerk. Bovendien vergoedt uw verzekeraar vaak de kosten van lekdetectie!
Zodra we het lek gevonden hebben, ontvangt u van ons een helder en gedetailleerd rapport waarin de lekken duidelijk zijn aangegeven. Zodoende weet u en wij exact waar de reparaties moeten worden uitvoeren. Het rapport kunt u vervolgens doorsturen naar de verzekering. In vrijwel alle gevallen vergoeden zij de kosten van de lekdetectie.

Maak vandaag nog een afspraak.
Bel 010 234 15 88
of mail info@vanherkrioolservice.nlKunnen wij u helpen?    Direct contact